23:e november 19:30 Anderslövs IP konstgräs

0-1 Gustav Lindquist (Philip Marklund) 28 min
0-2 Johan Hellström (Emir Rozajac) 44 min
0-3 Mattias Jönsson STRAFF (Robin Mårtensson) 51 min
1-3 68 min

Varningar

ÖT Smygehuk kom till spel i denna för året sena träningsmatch med inte mindre än 7 juniorspelare där medelåldern för hela truppen var osannolika 20,4 år. Mattias Jönsson var äldst med sina 31 år och näst därefter fanns 22 åringar och yngre. ÖT Smygehuk kom till spel med samtliga nyförvärv och de var Emir Rozajac, Johan Hellström, André Andersson och Adam Norén. Även juniorerna Rasmus Hammargren 18 år och Patrik Ala 17 år fick debutera i A-laget. Matchen spelades på konstgräset i Anderslöv och vädrets makter var inte nådiga. En isande snålblåst under hela matchen drog över IP samtidigt som snöblandat regn föll. Så till matchen. Matchen inleddes något trevande från båda håll men en och annan fin kombination från ÖT Smygehuk bjöds det på. De första farligheterna under inledningen var två "indianare" från Gylleförsvaret som så när höll på att ställa Smygespelare fria. Den första riktigt heta målchansen var Smygehuks där nye Johan Hellström slår en fin genomskärare till Sebastian Lindahl som kommer fri med målvakten men målvakten gör en fin räddning. I den 27:e minuten haltar Sebastian Lindahl ut och in kommer debuterande junioren Rasmus Hammargren. I den 28:e minuten släpper Philip Marklund bollen till Gustav Lindquist en bit in på Gylles planhalva och Gustav avancerar en bit och drar på ett mäktigt skott som målvakten knappt hinner reagera på och bollen far in i nättaket till 0-1 ledning för ÖT Smygehuk. I den 32:a minuten slår Johan Revesz en fin crossboll till en framstormande Robin Mårtensson som kommer fri med målvakten men Robin petar bollen utanför målet. I den 44:e minuten skjuter Emir Rozajac ett hårt skott från 30 meter som tar i ryggen på Johan Hellström och bollen går i en fin båge över målvakten något turligt fram till 0-2. Johan Hellströms första mål i den nya fina gröna tröjan! I paus byts Johan Revesz ut och in kommer Joakim Dahlberg. I den 51:a minuten slår Adam Norén en utmärkt genomskärare till Robin Mårtensson som tar sig in i straffområdet och vänder ut och in på försvararen som fäller Robin och solklar straff som följd. Lagkaptenen Mattias Jönsson stegar fram och placerar säkert in 0-3. Nu var det bud på mer men den sista lilla skärpan i avslutslägena saknades. I den 64:e minuten byts Mattias Jönsson ut och in kommer Andreas Sonesson. I den 67:e minuten byts Rasmus Hammargren ut och in kommer debuterande 17-åringen Patrik Ala. I den 68:e minuten får förre Torparen Olle Segerhagen på ett mäktigt skott från 20 meter som går nästan upp i krysset bakom en chanslös Andreas Sonesson till 1-3. Bara minuten senare rullar ÖT Smygehuk upp Gylles försvar och bollen går till nyss inbytte Patrik Ala som kommer fri och snyggt placerar bollen i mål. Men linjemannen har vinkat av för offside. Mycket tveksamt där... I den 71:a minuten byts Emir Rozajac ut och in kommer Rasmus Hammargren igen. Det bjuds inte på så många feta målchanser till under slutet utan det blev mest kampspel. Andreas Sonesson i målet har knappt något att göra och är chanslös på målet. André Andersson gör en mycket bra debut som högerback och flyttades de sista 20 minuterna in som mittback och gjorde det bra. Mattias Jönsson spelade hur stabilt som helst och svarade också för ett straffmål. Emir Rozajac visade att han kommer att bli en stor tillgång i de bakre leden innan han utgick skadad med 20 minuter kvar. Johan Revesz gör också en bra match som vänsterback men byts ut i paus då han inte är riktigt kry. Robin Mårtensson oroade ofta på kanten med sina djupledslöpningar och ordnade också straffen. 18-årige nyförvärvet Adam Norén gör en riktigt imponerande insats på mittfältet och gör heller inga misstag sista 25 som mittback. Gustav Lindquist visade upp ett stort register och gjorde ett mycket snyggt mål till 0-1. Philip Marklund till vänster gör också en bra match där han alltför sällan får frispark med sig när motståndarna sparkar ner honom. Sebastian Lindahl jobbade på bra men utgick skadad redan efter 27 minuter. Johan Hellström slet hårt under hela matchen och fick också turligt göra mål via ryggen. Alla mål räknas! Rasmus Hammargren slet även han förtjänstfullt längst fram. Joakim Dahlberg gör ett stabilt inhopp som vänsterback i andra halvlek. Andreas Sonesson gör också ett piggt inhopp till vänster på mitten. 17-årige Patrik Ala jobbar också på bra och hade så när krönt insatsen med ett mål om inte linjemannen (felaktigt?) vinkat för offside. ÖT Smygehuk gör som helhet en bra match där man stundtals bjuder på riktigt fina kombinationer. Närmast väntar TA-cupen på lördag.